Hanneke en Tamara
Hanneke Mooij

Aangenaam, Hanneke Mooij is de naam, 47 Hollandse zomers jong! In 1986 is mijn been geamputeerd ten gevolge van een motorongeluk. Nadat ik 26 jaar lang alles gewoon had gedaan met bovenbeenprothese, ook periodes zonder, en stok/krukken, moest ik er 4 jaar geleden toch echt aan geloven. Voor vakanties en bijvoorbeeld uitgebreid winkelen moest ik een rolstoel accepteren in mijn leven. Dat vond ik bijzonder moeilijk. Maar dankzij de aankoppelhandbike lukte dat me.

Ik genoot zó ontzettend van het buiten én in beweging zijn, dat ik in 2014 in eerste instantie als reservedeelnemer meetrainde met de Helioheroes voor de HBB. Uiteindelijk mocht ik daadwerkelijk meedoen en heb de HBB in dat jaar voor het eerst gereden, de laatste paar kilometers met ongelooflijk veel hulp van mijn buddy. Ik kwam als 1 van de laatsten over de finish. Maar het handbikevirus had me te pakken.

In 2016 heb ik weer meegedaan, nu volledig op eigen kracht, in een vastframehandbike én in een korter tijdsbestek. Wonende in Egmond pak ik regelmatig de handbike om lekker door de duinen te gaan en kom iedere keer weer voldaan thuis. Zalig vind ik het, in de buitenlucht, op m'n kniezitbike. Mét Egmondse vlag, zodat ik goed herkenbaar maar vooral ook goed zichtbaar ben. In het handbiken (en zwemmen, dat doe ik ook graag) vind ik veel ontspanning en voldoening. Wel zou ik heel graag meer inzicht in de handbike zelf willen krijgen dus wanneer iemand zich aangesproken voelt en bereid is mij dit te leren, zodat ik zelf de bike kan onderhouden: schroom niet en neem contact op!