Marcel Bierman
Marcel Bierman

Mijn naam is Marcel Bierman.

Ik ben in 1988 door een ongeval tijdens een rugby wedstrijd voor het Nederlands 7’S team in Hong Kong , in een rolstoel terecht gekomen. Ik heb een dwarsleasie en heb vanaf mijn borst naar beneden geen spierfunctie.

Omdat ik altijd topsport gedaan heb voor mijn ongeluk, wilde ik na mijn ongeluk ook weer sporten om mijn energie kwijt te kunnen en hierdoor nieuwe energie op te doen. Als rolstoel sport heb ik basketbal en tennis gespeeld, ik heb geskied en blowkarten gedaan maar sinds een aantal jaren heb ik als sport handbiken.
Ik begon zoals vele met een aankoppelhandbike als vervoers- voorziening maar al snel ben ik overgestapt naar een vastframe sport handbike en heb hier al een aantal jaren verschillende wedstrijden en evenementen mee gereden. Naast b.v. de Berlijn marathon, de vondelpark race, de Gerrie Knetemann Classic en verschillende wedstrijden door het hele Land, is een van de mooiste uitdagingen de HandBike Battle (HBB). Hier gaan 100-120 handbikers samen met hun soigneurs de Kaunertaller Gletcher strasse omhoog, een tocht van 20 km in een prachtige omgeving en op sommige stukjes 12-13% stijging percentage. Een evenement waar ik al 3 x eerder aan heb meegedaan en dit jaar dus weer ga meedoen om i.i.g de tijd van vorig jaar te verbeteren.

Dit jaar ga ik als teamgenoot van het Handbike Team Noord Holland een leuke en tevens zeer gedreven groep handbikers met net zulke enthousiaste groep soigneurs.
Ik heb er weer ontzettend veel zin in en 22 juni gaan we knallen! Als voorbereiding trainen wij regelmatig en gaan ook samen als onderdeel van de opbouw voor de HBB de Ardennen bedwingen.