Dave Versluis
Dave Versluis

Dave Versluis hier, 22 jaar jong uit Assendelft, een van de teamleden van het HandbikeTeam Noord-Holland.

Het begon allemaal op een mooie zomerse dag dat ik tegen mijn vader zei; “ik wil ook motocrossen”. “Is goed” zei mijn vader, “als je eerst zonder zijwieltjes kan fietsen”. Dezelfde week was dat gelukt en moest mijn pa een motortje voor me kopen. Ik begon met rondjes rijden in de tuin en dat groeide uit naar een levensstijl en mooie avonturen over de hele wereld. Er zijn bij avonturen goede en slechte eindes en helaas hadden mijn avonturen een slecht einde. Op 19 december 2014 ben ik ongelukkig ten val gekomen bij een Supercross wedstrijd in München, Duitsland met als gevolg geen gevoel meer in de benen en een incomplete dwarslaesie. 

Na een lange tijd revalideren werd het ook weer tijd om te gaan sporten, aangezien ik dat ook heel graag deed voor mijn ongeluk. Ik ben toen in aanraking gekomen met Handbiken en werd ik al snel op de hoogte gebracht van de Handbike Battle in Oostenrijk. In 2016, 2 jaar na mijn ongeluk heb ik deze wedstrijd ook voor het eerst meegedaan, wat een onwijze mooie ervaring was!
Na de Handbike Battle 2016 had ik als idee om samen met een andere deelnemer een klein team op te zetten voor andere wedstrijden en voor de Handbike Battle 2017. Dat idee is nu uitgegroeid naar het HandbikeTeam Noord-Holland met maar liefst 8 deelnemers, waaronder ik er trots een van ben.

Ik had als eerst het idee om de HBB 2017 in een knie zitter te gaan doen maar dit is nog niet verantwoord voor mijn rug, dus ik zal in een vastframe lig handbike deelnemen en mijn doel is om mijn tijd van vorig jaar minimaal met een half uur te verbeteren. Binnen de 2,5 uur.

Het word een mooie voorbereiding met het hele team en ik ben gemotiveerd en heb er veel zin in! 

Grtz Dave Versluis #494